Jeg er lidt i vildrede med, om jeg forvirrer mere end jeg fremmer bevægelsens ærinde med denne titulering. 

Anyway. Hvad jeg ønsker at fremme og oplyse om på alle de sider, jeg placerer under Bevægelse – basis, er slet og ret de fundamentale former for bevægelse (og fundamenter/forudsætninger for bevægelse), jeg gerne vil bringe mere i fokus. Fordi de er væsentlige for os -alle. 

Her samler jeg over tid en masse “byggeklodser” ud fra det håb, at flere vil kunne danne sig et overblik over, hvad de kan gå i gang med at bevæge sig med og i forhold til. Og har lyst til. En buffet, der gerne skulle vokse sig stor og tage sig indbydende ud.

Diagonalt stræk

Kropsøvelser er også et grundlæggende lag, hvor jeg har lagt nogle elementære og knap så elementære øvelser ud i en samlet form. Øvelser tiltænkt en helkropslig indgang til bevægelse af kroppen – at få kroppen i gang som kropspraksis i sig selv – i form af fortrinsvis enkeltøvelser – såkaldte isolationsøvelser. 

Det er “old school” delen, der næppe er fremmed for de fleste og for dig der bare vil i gang med lidt “classic halløj”. Og, om muligt, endda med noget, der alligevel ikke er så classic og måske også er nyt for dig.

Vi har godt af at lære mere om bevægelse

Men, men, bevægelse er meget mere end isolerede enkeltøvelser, der har et meget “muskulært” og ja, isoleret formål ofte. Mere vigtigt er det, i min optik, at lære mere om bevægelsesmønstre, bevægelsesformer og praksisser. At få et landkort over bevægelsens “ABC”.

Vi skal vide mere om kroppen for at kunne bevæge den bedre og tage bedre vare på den. Mestring og livssundhed i skøn forening.

Det vigtigste er derfor at få kroppen i gang og at kunne gennemskue og forstå hvorfor – dermed ikke sagt, at bevægelse behøver nogen forklaring. Det er i en vis forstand indlysende, da vi er væsener, som er skabt til bevægelse.

Vi kan blot have stor gavn af at få skabt mere klarhed over det her med hvad, hvor, hvordan, hvor meget og hvor ofte. Der tilbyder jeg at være en loyal “rutjsebanefører”, som vil tage dig med på en bevidsthedsudvidende, oplevelse ind i det univers, der er vores fælles eje. Som ingen i øvrigt ejer, men alle nok kan få glæde af.

Vi kommer omkring “basislaget”, koordinative grundaspekter, balancen, din reaktionsevne, hurtigheden, kredsløbsstimulering og meget mere. Og du kommer til at se værdien i at gå, såvel som i at løbe m.m.

Disse mange “basis-bevægelses-komponenter” kan og bør samtidig supplere de mange kropspraksisser, jeg også har i kikkerten og formidler på mit website. Sådan at forstå, at forskellige “platforme” for kroppens velbefindende træder tydeligere frem hen ad vejen.

Hvis du er et af de ret så kvikke hoveder foran kateterpulten, vil du måske også gerne kloge den på bevægelse i forhold til vores artshistorie, evolutionen, den fysiske bevægelses historie og alt muligt andet.