Med dette indlæg tager jeg hul på min blog på jesperabild.dk.

Det skal handle om bevægelse og kroppen. Kroppen i forhold til livet, sundheden, kroppens formåen og dens behov. Jeg vil på opdagelse i kroppens verden. Verden set fra kroppens perspektiv og vores muligheder for at leve i bedre pagt med kroppen i bevægelse.

Jeg kunne godt tænke mig at folde kroppens liv mere ud. Kroppen er et univers af fantastiske potentialer. Den er først og fremmest din fornemmeste rejsekammerat hele dit liv. Det naturlige tempel, der ikke (kun) skal tilbedes for sin æstetiske fremtoning, udseendet, men skal også tilbedes for alle de muligheder, du har for at lære at mestre og glædes over brugen af din krop. Kroppens praksis.

Mange mennesker har ganske utilstrækkelige kropslige rutiner og aner ikke, hvor de skal begynde. Jeg møder nogle af dem i egen klinik. Denne blog er også til jer. Alle fortjener et værdigt og virksomt liv med kroppen.

På denne blog kan du, såvel som på jesperabild.dks øvrige sider om kroppen, gøre dig fortrolig med kommende studier i kropslige praksisformer og bevægelse. Emner, der alle kredser om evnen og indsigten i at styrke livet selv, gøre dig “livsresilient”. Hvad vil min krop have godt af, hvad er den skabt til, og hvordan udvider jeg min kropslige kapacitet og velbefindende?

Jeg sætter mig for at skabe en mangfoldig, uortodoks, grundlæggende og ikke mindst undersøgende indgang til den verden, der har kroppen øverst på livets vinderskammel. En skammel uden præmier og hæder, andet end glæden ved at nyde og trives i bedre vigør med det, vi er skabt med. At få et bedre liv med krop og sind.

Motivation gennem nysgerrighed

Jamen, du må da have en agenda, Jesper, noget der driver vindmøllen rundt? Hvad er det, du er ude på?

Well, jeg har kun de dagsordener, jeg kommer på hen ad vejen. Beklager, hvis det er for lavambitiøst. Dette er et eksperimentarium, ikke en formålsparagraf. Jeg er en novice og en ydmyg rejsende. Men jeg er nysgerrig som aldrig før og vil gerne se kroppen med åbne øjne, der ikke fordømmer eller favoriserer, men forholder sig undersøgende.

Læs med, hvis du finder det interessant. Læs også med, hvis du ikke lige kan se, hvad du skal bruge det til, men er nysgerrig på, hvor det bærer hen.

Du vil i fremtiden komme til at stifte bekendtskab med emner som:

  • Bevægelsesstudier i meget vidtforgrenet og samtidig detaljeret forstand
  • Sundhed i lyset af dine menneskelige behov – er der noget, der ikke er til forhandling, noget vi kan nøjes med og noget vi skal gå “all in” på?
  • Informativt og veloplagt nørderi om alverdens kropslige fænomener, der alle griber ind i kroppens velbefindende – det kan være områder som massageforskning, triggerpunkter, muskelømhed, søvn, livsrutiner, væv, kæbespændinger, morgenstivhed, kryoterapi, nærvær, myofasciale teknikker, rygsøjlens næringsbehov, ekspertstudier, “guruer” og veje til at øge din dorsale flektion i ankelleddet. Det vil altsammen udfolde sig i adstadigt tempo i fremtiden…

Intet emne er for stort eller uværdigt for mig. Men det skal være væsentligt i forhold til den gode livsudfoldelse, det skal kunne bidrage med noget substantielt berigende.

Indgangvinklen

Jeg vil tilstræbe en øjeåbnende vinkling. Hands on, ekspertbaseret viden. Jeg vil lede med lys og lommelygte efter “state of the art”, hvor jeg vil prøve at klemme essensen af værdifuld viden ud af nettet og bøgernes verden. Måske sniger der sig også lidt lommefilosofi ind.

Det er min forhåbning at gøre det livligt, konkret og forhåbentligt inspirerende nok til, at du kan blive nysgerrig på din egen kropspraksis. Veloplagt, velresearchet, gedigen og lødig formidling.

Målet med bloggen er at bidrage med glimt af mere klarsyn, bedre kropspraksis, mere livsindhold og forståelse for kroppens behov, så du og jeg kan holde os kørende i højt gear, livsstærke livet igennem – og få andre med.

Velkommen ombord på disse famlende og søgende blogbrædder, hvor jeg udforsker mulighederne for en fast grund under fødderne i en konstant spindende og fluktuerende verden, der stiller uhørt mange krav til et liv i balance med krop og sjæl.